Tidligere i sommer fikk vi kontakt med UVE som spesialiserer seg på bla. sonarsøk.

De hadde en pos. like innenfor Seattle (!) som du lurte på om vi ville sjekke for dem… vi var ikke så vanskelig å be etter at vi fikk se dette:

 

Vraket så ut til å være rundt 30 meter langt og ha stålbjelker under tredekk.
Det ligger på gjørmebunn på 70 meter og er relativt greit å slå på ekkolodd siden det er få andre objekter i nærheten.

Spekulasjonene rundt vraket var selvølgelig mange.. etter formen å bedømme så kunne det være en liten lastebåt eller fiskebåt feks. Men ingen av dem ville vært antatt å ha stålbjelker i dekket.

Vel nede på vraket viser det seg fort at det ikke er stålbjelker men tjukke trebjelker som gir utslag på bildet. Det er også rester av dekksplank, meget tykk dekksplank. Fryktelig dårlig sikt gjør at det er vanskelig å danne seg et helhetlig bilde av vraket og vi som dykket er ikke sikre på hva slags båt det er enda. Noe så gammelt ut og andre ting så relativt nye ut. Det kan se ut som den har vært strippet før den sank, bla. var muligens motoren tatt ut.

En merkelig ting med vraket var den utrolig store/høye “baugstokken” som stod igjen. Den raget kanskje så mye som 2 meter over dekket og hadde nok en omkrets ala 2×6″ bjelke. Dette er også synlig på sonarbildet.

Vi regner med å gjøre flere dykk her for å prøve å finne ut litt mer om hva slags vrak det er.

Takk til UVE for pos. og bilder! Måtte det bli flere!

-PA